Loading...

Jonge dynamische slagwerkgroep

Van licht klassiek en typische fanfaremuziek, tot pop, rock, funk en swing… Fanfare St. Cecilia pakt het met veel plezier op! Tijdens speciale evenementen en optredens wordt de fanfarebezetting ondersteund door een swingend gelegenheidscombo.

Vacatures

Heb je interesse om mee te spelen? We hebben volop ruimte voor nieuw talent in ons midden, of het nu gaat om marimba, xylofoon, vibrafoon, klokkenspel, kleine of grote trom. Wil je meer informatie of gewoon even de sfeer komen proeven? Je bent altijd welkom bij een repetitie of neem contact met ons op. We repeteren op dinsdagavond van 20:00 tot 22:15 uur in MFA De Schans in Milheeze. Na de repetitie is er natuurlijk tijd voor een drankje en een hapje.

Sinds 1958 een begrip in Milheeze en daarbuiten

De slagwerkgroep is rond de eeuwwisseling veranderd van traditioneel tamboerkorps naar moderne slagwerkgroep. Als afsplitsing van de fanfare lag bij het tamboerkorps vooral de nadruk op marcheren en marsdicipline. Met de toevoeging van melodisch slagwerk is er tegenwoordig sprake van een moderne slagwerkgroep. Er worden niet alleen klassieke slagwerkstukken gespeeld, maar ook pop, funk en jazz muziek. Indien nodig wordt de slagwerkgroep hierbij ondersteund door een combo, blazerssectie en/of zangers.

Dankzij de deelnames aan het WMC (World Music Contest) is de slagwerkgroep uit Milheeze bekend in heel Nederland en daarbuiten. Het uitzonderlijk hoog niveau van de amateurslagwerkers is al meerdere malen erkend tijdens het WMC met diverse bronzen, zilveren en gouden medailles. Sinds 1998 staat de slagwerkgroep onder leiding van dirigent Harrie van Otterdijk.

Je kunt ons beluisteren bij tal van activiteiten binnen het dorp. Ook geven wij met enige regelmaat kleine en grote concerten, zowel binnen Milheeze als daarbuiten. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan via Facebook.

Wil je eens komen luisteren of zelf mee muziek maken? Neem dan contact met ons op.