• MMIDK-2023-04-06 (01)

Opstart

In 2018 is St. Cecilia Milheeze het Muziek op School project gestart samen met Kindcentrum De Kastanjelaar en Kunstlokaal. Destijds was het doel dat we iedere leerling in groep 5 de kans gaven om muziekles te volgen onder schooltijd. Hierbij lag de focus op slagwerk en blaasinstrumenten. Dit project werd enthousiast ontvangen door docenten en leerlingen. Maar kon ook rekenen op aandacht uit andere dorpen binnen Gemert-Bakel. Dit heeft geleid tot Méér Muziek in de Klas Gemert-Bakel.

Vervolg

Intussen was er een landelijk project opgestart onder de naam Méér Muziek in de Klas, met Koningin Maxima als ambassadeur. Omdat muziekverenigingen en scholen in andere dorpen geïnteresseerd waren, hebben St. Cecilia Milheeze samen met het Kunstlokaal het initiatief genomen het landelijke project ook naar onze gemeente te halen. Belangrijk daarbij was dat de belanghebbenden allen achter plan zouden staan.

Muziekakkoord

Samen met de muziekverenigingen en basisscholen in de kerndorpen, de gemeente Gemert-Bakel en het Kunstlokaal werd een Muziek Akkoord getekend. Een convenant waarin alle partijen zich akkoord verklaren om zich in te spannen om alle kinderen binnen de gemeente Gemert-Bakel de kans te gunnen om kennis te maken met muziek. Uiteraard zijn we vanuit onze eigen vereniging erg gericht op blaas- en slagwerkinstrumenten, maar we sluiten andere vormen niet uit. Zo kunnen leerlingen via onze vereniging ook bijvoorbeeld gitaar-, keyboard- en zangles volgen. Hoewel deze niet direct onderdeel vormen van onze fanfare en/of slagwerkbezetting.