Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Fanfare St. Cecilia is opgericht op 10 december 1895. Bij het 100-jarig bestaan is de vereniging onderscheiden met de Koninklijke Erepenning. De meer dan een eeuw oude vereniging heeft de ontwikkelingen in fanfaremuziek en op het gebied van slagwerk gevolgd en gevormd tot het orkest wat het nu is. 

Een vereniging die aanwezig is bij allerlei activiteiten in het dorp, grote muzikale evenementen organiseert en opluistert, ‘Proms’-achtige optredens geeft en de leden een podium geeft om op een gezellige manier samen muziek te maken. 

Enkele fanfareleden vormen De Millusse Kapel . Zij brengen een ander repertoire dan fanfaremuziek en treden onder andere op bij allerlei carnavalsactiviteiten.

Daar waar er 100 jaar geleden nog tamboers waren bij de fanfare, is er inmiddels een afzonderlijke slagwerkgroep ontstaan. De leden van de slagwerkgroep van fanfare St. Cecilia uit Milheeze speelt melodisch slagwerk op wereldniveau.

 

Het fanfarekorps bestaat uit bijna 30 enthousiaste muzikanten van zeer uiteenlopende leeftijden. We repeteren iedere woensdag van 20.00 - 22.15 uur in Gemeenschapshuis “De Schans” in Milheeze. De sfeer binnen het korps is uitermate goed te noemen. Het korps staat sinds april 2018 onder leiding van Twan Cox.

De slagwerkgroep bestaat uit bijna 25 jeugdige muzikanten. We repeteren iedere dinsdag van 20.00 - 22.15 uur in Gemeenschapshuis “De Schans” in Milheeze. Zowel binnen als buiten Milheeze staan wij bekend als een ambitieuze groep slagwerkers van kwalitatief hoogstaand niveau. Dit is iets wat mede te danken is aan Harrie van Otterdijk, die sinds 1998 dirigent is.

Fanfare St. Cecilia biedt, in samenwerking met KunstLokaal, een muziekopleiding aan voor de leerlingen van de vereniging. Daarnaast stimuleert de vereniging om samen muziek te maken en al na één jaar stromen de leerlingen door naar een van de opleidingsorkesten.

In april 2016 is Kapel "De Hôg Noot" omgedoopt tot De Millusse Kapel, met een nieuwe outfit maar met de vertrouwde muziek en de gezellige sfeer. Onze kapel is begonnen als echte boerenkapel: kielen, klompen en alleen maar mannen. Dat er tegenwoordig ook vrouwen mee mogen doen is maar goed ook, want op dit moment zijn tien van de vijftien leden vrouw. En verder is onze kapel erg gevarieerd. Man, vrouw, jong, oud. Leeftijd speelt geen rol, het leeftijdsverschil tussen het oudste en het jongste lid is zo’n 40 jaar! Een belangrijke overeenkomst is, dat alle leden lid zijn van fanfare St. Cecilia. De Millusse Kapel staat al meer dan 30 jaar onder leiding van Marius Heesmans.

Het bestuur geeft leiding aan de vereniging en houdt zich bezig met het opstellen en vastleggen van het verenigingsbeleid. Het bestuur legt verantwoording af aan de algemene ledenvergadering.

Fanfare St.Cecilia heeft zogeheten commissarissen. Zij adviseren en ondersteunen, gevraagd en ongevraagd, het bestuur en commissies van de vereniging. Zij geven op persoonlijke wijze, maar ook in gezamenlijk verband blijk van belangstelling voor het muziekgezelschap. Ze zijn aanwezig bij concerten, optredens, serenades en andere verenigingsactiviteiten. Hun aanwezigheid bij dergelijke activiteiten wordt zeer op prijs gesteld, maar is geen verplichting.

Het begeleiderskorps is ontstaan uit de behoefte voor het verkrijgen van dragers van het vaandel en schellenbomen. Uit deze oorspronkelijke functie zijn verdere taken en werkzaamheden ontstaan.

Sponsoren