Zondagmiddag 24 maart 2024 kwamen 17 jonge slagwerkers van Beat-it (SMT Oostrum en Concordia Wanssum), Percussion C (Jong Nederland Asten) en BOEM (St. Cecilia Milheeze) bij elkaar in De Schans in Milheeze. Onder leiding van Harrie van Otterdijk repeteerden zij samen voor één gezamenlijk slagwerkstuk.

Na een intensieve, maar leuke en leerzame repetitie, om zich voor te bereiden op het avondconcert, hebben ze samen genoten van friet en snacks. Hoewel de jeugd van verschillende verenigingen en dorpen zijn, was het mooi om te zien hoe snel ze met elkaar een band op hadden gebouwd.

‘s Avonds liep de zaal vol met broertje, zusjes, ouders, grootouders en andere belangstellenden. Met Harrie van Otterdijk als dirigent speelden zij als individuele groep elk twee eigen nummers en sloten ze alle 17 samen af met Wavin’ Flag, wat ze ‘s middags hadden gerepeteerd. Een talentvol optreden, wat smaakt naar meer. Want als toegift speelden nog een keer samen Wavin’ Flag. Al met al een geslaagde middag/avond voor zowel de jonge slagwerkers, de verenigingen als het publiek.