Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Slagwerkgroep en Fanfare St. Cecilia Milheeze sloten op zondag 29 december jl. hun muzikaal jaar af met eindejaarsconcert in gemeenschapshuis De Schans, maar toonde tegelijkertijd hun nieuwe uniform aan de het publiek dat in grote getalen aanwezig was.

De voorzitter, Roel Keunen, gaf in zijn openingswoord aan dat het jaar 2019 in het teken had gestaan van de voorbereiding. Zoals de voorbereiding op de nieuwe uniformen. De uniformen commissie was al een aantal jaren bezig met inventariseren, voorstellen uitwerken en leveranciers te selecteren. “Hoe mooi is het dan dat de uniformen uiteindelijk worden geleverd door een ondernemer uit ons eigen dorp en tevens sponsor van onze vereniging,” zei de voorzitter tijdens de presentatie van het nieuwe uniform. “De commissie heeft vooral gezocht naar een uniform wat bij de tijd is en past bij alle gelegenheden,” vervolgt hij zijn betoog.

De jeugdslagwerkers van JEM opende het muzikaal gedeelte van het eindejaarsconcert met een zeer uitdagend stuk, waarbij ze meespeelden met geluidsfragmenten van synthesizers in een wisselend tempo en zeer dynamisch in geluidssterkte, zonder enige houvast. De dirigent, Harrie van Otterdijk, gaf bij de aankondiging al aan dat het zeer lastig is en dat hij alleen kon dirigeren met een hoofdtelefoon, om de geluidsfragmenten goed te kunnen horen. De slagwerkgroep vervolgde het programma met een gedeelte van de andere voorbereiding die in 2019 gestart is, namelijk de deelname van de slagwerkgroep aan het Nederlands Kampioenschap in december 2020. Speciaal voor die gelegenheid is het muziekstuk van de bekende rollercoaster Joris & de draak uit de Efteling vertaalt naar een slagwerkarrangement. En het gedeelte voor de pauze werd beëindigd met de eerste twee delen van As above, so below van de Amerikaanse componist Nathan Daughtrey. De spanning werd door de dirigent en slagwerkers het gehele stuk goed vastgehouden. Bij het afslaan van de laatste noot, was het een aantal seconden muisstil in de zaal voor het applaus klonk. Het publiek was duidelijk onder de indruk van het werk.

Na een korte pauze was het de beurt aan de fanfare onder leiding van dirigent Twan Cox. De voorzitter gaf ook bij de fanfare aan dat zij 2019 hebben gebruikt voor de voorbereiding op haar 125-jarig jubileum in 2020. In dit jubileumjaar staat een groots concert gepland op het kerkplein op zaterdag 6 juni. De voorbereiding hebben nu nog vooral betrekking op de organisatie, maar in het nieuwe jaar wordt gestart met het nieuwe repertoire voor het jubileumconcert. De fanfare opende vervolgens het tweede deel van het eindejaarsconcert met typische fanfare werken; Orion en Ross Roy. Het laatste werk is van de Nederlander Jacob de Haan en hij beschouwt dit werk als een metafoor voor de jaren die je doorbrengt op school, waarin je persoonlijkheid voor een groot deel wordt gevormd. De fanfare vervolgt het concert met lichtere muziek, Gonne Fly Now, ook wel bekend als “Theme from Rocky”, en werd gebruikt als titelsong voor de eerste Rocky film. “Omdat we in de feestdagen periode zitten, hebben we ook een aantal kerstnummers op het programma.” Zo kondigde Twan Cox de nummers A Chrismas Overture, met typisch kerstklanken, Heal the World van Michael Jackson en het legendarische Let it Snow van Dean Martin aan. De Fanfare sloot het eindejaarconcert af door iedereen een muzikaal gelukkig nieuwjaar te wensen, met Happy New Year van de bekende Zweedse popgroep Abba.

De leden en bestuur van Slagwerkgroep en Fanfare St. Cecilia uit Milheeze wensen iedereen een fantastisch en muzikaal 2020.

Sponsoren