Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Drie keer zestig, vier keer veertig en een keer vijfentwintig: de jubilea van de leden die tijdens de jaarlijkse Cecilia Avond zijn gehuldigd. Tijdens een leuke bingoavond zijn zij in het zonnetje gezet en krijgen ze een bondsinsigne opgespeld en een bosje bloemen uitgereikt als blijk voor waardering voor hun jaren van lidmaatschap.

Voorzitter Roel Keunen begint zijn woordje bij Andries van de Nieuwenhof. Andries is al vijfentwintig jaar lid van het begeleiderskorps en zorgt er al jaren voor dat het slagwerkinstrumentarium veilig wordt vervoerd. Van Andries ging het de toespraak richting de vier jubilea van veertig jaar.

Met deze vier leden heeft de huidige voorzitter de nodige bestuurservaring opgedaan. Mario de Corte is al veertig jaar lid van de slagwerkgroep en is tijdens zijn lidmaatschap secretaris geweest. Tegenwoordig zet hij zich nog steeds in voor het bestuur als bestuursassistent en speelt hij bij de slagwerkgroep. Lia van den Elsen speelt saxofoon bij de fanfare en dankzij Lia is het huidig jeugdbeleid een succes. Lia heeft zich jarenlang ingezet voor de jeugd en de opleiding daarvan en is tevens vele jaren vicevoorzitter geweest. Waar Mario nog steeds muziek maakt, doet Bertus Keunen dat al een aantal jaar niet meer, maar zorgt hij er achter de schermen voor dat de slagwerkgroep kan doen wat ze doen. Binnen het bestuur nam hij destijds het stokje over van Roel en behartigt hij nog steeds de belangen van de slagwerkers. De laatste die haar veertig jarig jubileum viert is Mirjam van de Nieuwenhof. Mirjam speelt trompet bij de fanfare en binnen het bestuur is zij penningmeester en secretaris geweest, de vereniging werkt nog steeds met wat Mirjam destijds heeft achtergelaten.
Zo zijn er vier leden die enorm veel betekenen en hebben betekend voor de vereniging gehuldigd tijdens de Cecilia Avond.

Daar bleef het niet bij, want er zijn ook nog drie leden die al zestig jaar lid zijn. Antoon Heesmans speelt bariton saxofoon en is de oudste actieve muzikant bij de fanfare. Hij gaat nog steeds iedere woensdagavond trouw naar de repetitie en wanneer je langs zijn huis wandelt of fietst, dan is de kans aanwezig dat je hem hoort spelen. Zijn broer, Marius, is ook een fervent muzikant. Naast bugel spelen bij de fanfare, is hij ook de leider van de Millusse Kapel en heeft tijdens zijn jaren als lid van de kapel samengespeeld met ieder lid dat de kapel heeft gehad. Als laatste werd het woord gericht aan erevoorzitter Wim Verheggen. Wim was slagwerker, secretaris en penningmeester van de vereniging voordat hij voorzitter werd. Tevens was hij voorzitter van de Stichting Muziekfeesten Milheeze en initiator van het MOGB waar de vereniging nog steeds haar voordelen uithaalt. Kortom, Wim heeft de vereniging gedurende zijn lidmaatschap vooruit gebracht en de basis gelegd voor de vereniging zoals die vandaag is.

Fanfare St. Cecilia Milheeze feliciteert haar jubilarissen met hun jubilea en hoopt dat zij nog vele jaren lid willen en kunnen blijven van onze vereniging.

Sponsoren