Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Gemeenschapshuis De Schans werd zondag 17 maart 2019 de gehele middag gevuld door jonge enthousiaste slagwerkers uit de gemeente Gemert-Bakel. De gezamenlijke muziekverenigingen uit de gemeente hielden hun tweejaarlijks evenement: Sla je slag dag.

De organisatie was in handen van een even enthousiaste als jonge slagwerkster, Anne Bouwmans, die als lid van het bestuur van fanfare St. Cecilia uit Milheeze verantwoordelijk is voor de slagwerkjeugd.

“Dit jaar wilden we iets extra’s toevoegen aan de dag op een manier dat de jonge slagwerkers uit de hele gemeente kennis konden maken met elkaar, elkaars slagwerkgroepen en andere vormen van slagwerk en slagwerkinstrumenten,” aldus Anne Bouwmans. Ze vervolgt haar toelichting: “Waar we voorheen de jeugd alleen een podium boden om met hun eigen groep op te treden, hebben we nu gekozen voor een leerzame sambaworkshop. Slagwerkdocenten en dirigenten Harrie van Otterdijk en Chris Leenders hadden een workshop opgezet. De jeugd krijgt onder leiding van Leenders en de hulp van de overige dirigenten een workshop Samba percussie, met als uiteindelijk doel om aan het einde van de dag met een gezamenlijk optreden de Sla je slag dag af te sluiten.”

Het is duidelijk waarom de jeugdslagwerkers zo enorm enthousiast zijn tijdens de workshops en de optredens. De organisatie en de docenten doen er alles aan om de jeugd te prikkelen en te inspireren om samen nog meer met slagwerk te doen. Ook aan het publiek is duidelijk te merken dat er sprake is van een succesvolle middag slagwerk door en voor de jeugd.

Tot slot spreken we nog even met Roel Keunen, voorzitter van fanfare St. Cecilia uit Milheeze en MOGB (samenwerkingsverband tussen de muziekverenigingen in de gemeente Gemert-Bakel). “Om in muziektermen te blijven is dit slechts een opmaat voor 2019,” zegt Keunen. “Dit jaar staat wat fanfare St. Cecilia betreft volledig in het teken van de jeugd en de inwoners van Milheeze gaan dat merken. We verlengen het project Muziek op school, in samenwerking met KC de Kastanjelaar en het Kunstlokaal. Daarnaast staat het komende Notenblaadje, dat huis-aan-huis wordt verspreid in Milheeze, vol informatie over wat wij doen voor de jeugd en samen met de jeugd als het om muziek gaat. In 2019 wordt ook meer dan voorheen de samenwerking opgezocht met andere verenigingen binnen de gemeenschap.” De voorzitter steekt de ambities van zijn bestuur duidelijk niet onder stoelen of banken. “Muziek maken is goed voor de hersenontwikkeling van kinderen en het samen muziek maken stimuleert de sociale ontwikkeling van kinderen.”

Zowel de organisatie, docenten als de verenigingen mogen terugkijken op een uitermate succesvolle slagwerkmiddag. De jongens en meisjes op het podium hebben duidelijk een leerzame en leuke middag gehad en het publiek heeft enorm mogen genieten van het slagwerktalent dat de muziekverenigingen in deze gemeente heeft.

Sponsoren