Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Op zondag 17 maart 2019 organiseert fanfare St. Cecilia uit Milheeze het tweejaarlijks terugkerende evenement: Sla je slag dag. Hierbij maken jeugdmuzikanten uit de gemeente Gemert-Bakel samen muziek en nemen zij deel aan interessante workshops.

De muziekverenigingen binnen de gemeente Gemert-Bakel werken vaak samen, zeker als het gaat om de jeugd. De voorzitters van de verenigingen hebben regelmatig overleg met het MOGB (Muzikaal Overleg Gemert-Bakel), om elkaar te helpen met het opzetten van jeugdprojecten.

“Sla je slag dag is een twee jaarlijks terugkerend evenement, waarbij de jeugdslagwerkers van de muziekverenigingen uit onze gemeente samen slagwerkmuziek maken. Dit jaar wordt dat georganiseerd in en door Milheeze en gecombineerd met workshops,” aldus Roel Keunen, kersverse voorzitter van het MOGB en voorzitter van de organiserende vereniging, fanfare St. Cecilia. “Onze bestuursverantwoordelijk voor de slagwerkjeugd, Anne Bouwmans, heeft er dit jaar een extra leuk programma van gemaakt,” vervolgt Keunen zijn verhaal. “Alle jeugd, ongeacht ervaring en diploma’s, doet mee.”

Anne Bouwmans vult aan: “De leerlingen treden als afzonderlijke groepjes op, maar sluiten met een gezamenlijk slagwerknummer af. Dit is nog nooit eerder gedaan met zo’n grote groep jonge slagwerkers en daarom superleuk, zowel voor de jeugd als voor publiek.”

Niet alleen de jeugd speelt samen, ook de dirigenten van de verschillende muziekverenigingen werken samen om de jeugd een mooie dag vol slagwerkervaring te laten beleven. Zij begeleiden de workshops en repeteren samen met de slagwerkjeugd het gezamenlijke nummer.

Op zondag 17 maart 2019 om 15:00 uur start het gezamenlijk concert in De Schans, Pastoor Simonisplein 2 te Milheeze. Toegang is gratis, dus iedereen is van harte welkom om te genieten van een spetterend slagwerkconcert en het enthousiasme van de grote groep jeugdige slagwerkers in onze gemeente.

Sponsoren