Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Het zestig jarig jubileum van de slagwerkgroep van fanfare St. Cecilia Milheeze is afgelopen weekend groots gevierd met twee dinershows. De zaal is op vrijdag- en zaterdagavond helemaal gevuld wanneer het brood rond de klok van zeven uur op tafel staat. Een waar muzikaal spektakel volgt tot ongeveer elf uur waarin het publiek wordt meegenomen door diverse muziekstijlen in allerlei muzikale settingen.

De sfeervolle zaal opende om 17:30 voor het publiek. Wanneer zij binnenkomen wanen zij zich in een mooi theater waar ze rechtstreeks de keuken in kunnen kijken. De zaal is gevuld met grote ronde tafels en op de tafel staat een mandje met brood. De show begint met iets bijzonders, een stuk gespeeld op enkel glazen. Terwijl de glazen in de zaal gevuld worden, klinken de klanken van Wild Theme from Local Hero van Dire Straits. DinerSOW 2018 is begonnen!

Na het eerste muziekblok worden de koks voorgesteld door een andere vereniging uit Milheeze: Toneelvereniging Voetlicht. Terwijl zij weer aan de slag gaan voor de volgende gang, wordt er een heerlijke salade uitgeserveerd. Hierna volgt een blok met filmmuziek. Als eerste klinkt de muziek uit de DreamWorks Animation-film How To Train Your Dragon, deze wordt ondersteund door filmbeelden en wordt samengespeeld door de slagwerkgroep uit Milheeze en die van Jong Nederland uit Asten. Daarna wordt Song to the moon gespeeld door enkele melodische instrumenten en de operazangeres Anitra Jellema.

Na de soep is het tijd voor Japans slagwerk. De JEM, jeugdslagwerkgoep, speelt Kumi Daiko. Daarna volgt Yuuki Hitotsuwa Tomonishite. In het programma is voldoende ruimte voor een lach, dat gebeurt ook uitgebreid tijdens Klompdogs waar de muzikanten als een aantal marionetten in een minitheater spelen. Daarna volgt de Butchemish Ragtime, een kort en vrolijk nummer in een bijzondere 15/8e maatsoort.

Vervolgens is het tijd voor het pasteitje en treedt het fanfarekorps aan op het podium. In een blok met jazzy pop muziek weten zij het publiek te vermaken. Zij beginnen met Sway, gevolgd door Beyond the sea en Say a little prayer. Daarna volgt Short story in blue waarin de muziekstijl meer richting de blues gaat. Met Feeling good, gezongen door Pieter Vogels, en That man eindigen ze met twee pakkende nummers voordat het hoofdgerecht wordt geserveerd.

Hierna is het wederom de beurt aan de jubilerende slagwerkgroep die beginnen met Destruction of Sennacherib. Daarna volgt het grappige Stool of rock waar er met barkrukken en trommelvellen muziek wordt gemaakt. Leon Koenen zingt vervolgens Auto vliegtuug en als laatste nummer voor het dessert spelen zij Big country van Béla Fleck and the Flecktones.

Terwijl het publiek nog nageniet van het heerlijke eten, spelen de slagwerkers Alegria, bekend van Cirque du Soleil. Zij sluiten de avond af met drie meezingers, beginnend met een Elvis Medley gevolgd door Avond, gezongen door Aard van Otterdijk, en de avond eindigt met Dansen op de vulkaan.

Met een heerlijk vijfgangen diner (verzorgd door Mannen met Smaak), een muzikale avond die alle kanten op gaat, het enthousiaste publiek en de feestvierende muzikanten kijkt de vereniging terug op een zeer geslaagd weekend. Op zondag 23 december wordt het feestjaar afgesloten met het Eindejaarsconcert.

Klik hier voor meer foto's

Sponsoren