Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Voor een bomvol Cultuurcentrum Centrum Deurne, traden zaterdag 19 mei 2018 tijdens Slagkracht 2018 drie gerenommeerde slagwerkgroepen op, die elk meerdere malen hebben deelgenomen aan het WMC (Wereld Muziek Concours) en daar bijzonder hoge resultaten boekten.

Om 20.00 uur werd Slagkracht 2018 geopend door Soli Deo Gloria uit Ommen. En hoe! Zij begonnen met een prachtig stuk waarmee ze vorige maand hebben deelgenomen aan de ONSK (Open Nederlands Slagwerk Kampioenschappen). Daar behaalde zij een knappe 2de plaats. Ze vervolgde hun programma met een Spaanse temperamentvol muziekstuk om daarna de rust te creëren met Wild Theme. Ook wel bekend als Going Home (Theme from Local Hero) geschreven door Mark Knopfler van Dire Straits. Het laatste werk voor de pauze sloten de slagwerkers uit Ommen af met een arrangement van hun eigen dirigent, Simon Haakmeester, van de energieke band Earth, Wind & Fire.

Na de pauze was het de beurt aan de Slagwerkgroep van Fanfare St. Cecilia uit Milheeze in samenwerking met het Slagwerkensemble Jong Nederland Asten. Beiden staan onder leiding van Harrie van Otterdijk en het podium van het Cultuurcentrum Deurne was maar net groot genoeg om de ruim 40 muzikanten met hun instrumentarium een plaats te bieden. Zes slagwerkers zaten na de pauze op het publiek te wachten om vervolgens met ‘drumvellen’ en ‘barkrukken’ een knap staaltje slagwerktechniek, gecombineerd met entertainment te laten horen en zien.
In het kader van het 60 jarig jubileum van Slagwerkgroep van Fanfare St. Cecilia uit Milheeze was het een wens om filmmuziek te spelen. Hiervoor kwam ‘How To Train Your Dragon’, van de gelijknamige animatiefilm, op de lessenaar. Het prachtige muziekstuk werd ondersteund door filmbeelden op een levensgroot bioscoopscherm. Dit gaf het publiek een extra volledige beleving van de muziek.
Aan entertainment ontbrak het sowieso niet, want bij het muziekstuk ‘Klompdogs’ werd op humoristische wijze en met gevoel voor ritme een klompendans in een groot uitgevallen poppenkast getoond. De vijf slagwerkers die dit stuk entertainment met verve brachten, hadden het lachende publiek duidelijk op hun hand.
Behalve instrumentale muziekwerken, werden ook fantastische zangpartijen ten gehore gebracht. Zo vertolkte de van oorsprong Deurnese zangeres, Annelie Brinkhof, samen met de slagwerkers het klassieke muziekstuk ‘Song To The Moon’ van ‘Dovrak’.
Maar ook bekende meezingers stonden voor het publiek op het programma zoals; Auto, Vliegtuug van Rowwen Hèze en een medley van bekende Elvis Presley hits. Beiden werden op een fantastische wijze gezongen door Leon Koenen en aanvullend muzikaal ondersteund door een grote blazerssectie en een combo. Het gevarieerde programma van Milheeze en Asten werd afgesloten met het nummer ‘Alegria’. Bekend van Cirque du Soleil waarbij alle muzikanten en solisten van zich lieten horen.

Na het concert was er nog een naprogramma in de foyer, verzorgd door The Rolling Notes uit Asten. De slagwerkers en dirigenten hebben in de foyer terecht veel lovende reacties van het publiek ontvangen. Ook deze Slagwerk 2018 is er op slagwerkgebied veel kwaliteit, entertainment, variatie en show getoond door de slagwerkgroepen. Daarmee hebben zij het slagwerk weer op de kaart gezet! Een fantastische avond vol prachtige muziek.

Sponsoren