Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Afgelopen zondag hebben de slagwerkgroep, fanfare en de leerlingen van Fanfare St. Cecilia het voorjaar afgetrapt met het jaarlijkse voorjaarsconcert. Een concert dat in het teken stond van samenwerking en een afscheid.

Het concert werd gestart door de slagwerkgroep die samen met de slagwerkgroep van Jong Nederland uit Asten drie nummers ten gehore bracht. De slagwerkgroep viert in 2018 haar 60-jarig jubileum waarbij ze onder andere op 19 mei Slagkracht organiseren in het Cultureel Centrum Deurne, waarbij Asten en Ommen ook mee zullen spelen. De nummers die ze zondag brachten waren een klein voorproefje van wat het publiek nog allemaal kan verwachten. Een mooi samenwerkingsverband tussen twee getalenteerde groepen met Harrie van Otterdijk als dirigent.

Het concert werd vervolgd door de leerlingen van de fanfare die, onder leiding van Marius Heesmans, drie vrolijke voorjaarsnummers speelden. De vijf jeugdige muzikanten kregen daarmee de muzikale deuntjes in de hoofden van het publiek. Waarna zij plaats maakten voor het fanfareorkest waarvan het concert in het teken stond in het afscheid van dirigent Will Veraa.

Will neemt na ruim zeven jaar afscheid van het fanfarekorps en deed dat met een verrassing: hij zong zelf twee nummers. Tevens speelt de fanfare het door hem geschreven nummer: De Banier. Aan het eind hiervan zingt de fanfare hem letterlijk toe en bedankt hem voor zeven muzikale jaren onder zijn leiding.

Sponsoren