Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Geniet u ook zo van het ‘proms-concert’ door de lokale muziekvereniging in uw dorp? Dan kunt u op zaterdagavond 17 juni een bijzondere muzikale avond beleven tijdens deMusic Entertainment Contest. Op deze avond laten drie slagwerkgroepen hun eigen mini-proms horen aan het publiek. Een nieuw initiatief van de Limburgse Bond voor Tamboerkorpsen en het Peeltoernooi. Slagwerkgroep fanfare St.Cecilia is een van deze drie korpsen en speelt om 19:30 uur in D’n Binger in Meijel.

Bijna alle muziekverenigingen brengen naast hun gebruikelijke concerten en optredens ook vaak een proms-concert. Gemakkelijk in het gehoor liggende herkenbare muzieknummers, waarbij de nadruk ligt op entertainment en podiumbeleving. Zowel publiek als spelers beleven veel plezier aan deze optredens. Met die gedachte in het achterhoofd en het toevoegen van een competitief element, is het idee voor de Music Entertainment Contest (MEC) geboren. De Limburgse Bond voor Tamboerkorpsen en het Peeltoernooi organiseren de Music Entertainment Contest. Ze willen verenigingen op een nieuwe wijze een podium bieden, waarbij zowel de muzikale uitvoering als de podium-performance even belangrijk zijn. Jurylid Jos Schroevers beoordeelt de muzikale aspecten van de optredens, terwijl de onderdelen “entertainment en performance” worden beoordeeld door de Marnix Mulder.

Het slagwerkorkest van muziekvereniging De Peelklank uit Ysselsteyn begint deze avond om 18.30 uur met 8 muziekwerken. Een uur later speelt de slagwerkgroep van fanfare St.Cecilia Milheeze en sluit fanfare Sint Lucia uit De Mortel deze serie van optredens af van 20.30 tot 21.30 uur. Het MEC vindt plaats in D’n Binger in Meijel.

De slagwerkgroep van fanfare St. Cecilia Milheeze speelt op het MEC de Stevie Wonder Medley, Late in the Evening van Paul Simon, Root Beer Rag van Billy Joel, Cop Drama van Jim Casella en Wild Theme from Local Hero van Dire Straits. Bij het optreden wordt de slagwerkgroep aangevuld door een combo, grote blazerssectie en 4 zangeressen.

Sponsoren