Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

De slagwerkgroep van fanfare St. Cecilia uit Milheeze heeft zaterdag 4 februari een fraaie derde plaats behaald op het Nederlands Kampioenschap Concertwedstrijden Slagwerkensembles. Het slagwerkensemble van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden won met 98 punten. Cadenza uit Twello werd tweede met 96 punten en Milheeze kreeg 94,7 punten. Dirigent Harrie van Otterdijk en alle leden waren zeer tevreden met deze uitslag: “Op het hoogste niveau, met deze groep bij de top 3 van Nederland behoren, daar mag iedereen trots op zijn.”

Ook de jury heeft erg genoten van het optreden van de mannen en vrouw uit Milheeze. Het rapport is gelardeerd met complimenten voor de afzonderlijke muzikanten en voor het programma in zijn geheel: “in 1 woord genieten”, “complimenten voor jullie uitvoering” en “uitermate knap gespeeld”.

De verschillen tussen de eerste drie korpsen in de eerste divisie zijn erg klein. Opmerkelijk was wel dat het korps uit Milheeze een programma bracht met zowel klassieke als lichte muziek. Andere orkesten brachten een klassiek slagwerkrepertoire. Jury en publiek waardeerden deze afwisseling in het dagprogramma.

De Slagwerkgroep van fanfare St.Cecilia Milheeze in actie op het Nederlandse Kampioenschap

Sponsoren