Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

De slagwerkgroep van fanfare St. Cecilia uit Milheeze neemt zaterdag 4 februari deel aan het Nederlands Kampioenschap Concertwedstrijden Slagwerkensembles. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de KNMO in theater ”De Bussel”, Torenstraat 10 in Oosterhout. De slagwerkers van Milheeze, onder leiding van Harrie van Otterdijk, komen uit in de 1 e divisie en spelen 3 werken: Limerick Daydreams, Root Beer Rag en Cop Drama.

De mannen en 1 dame uit Milheeze moeten het opnemen tegen 3 andere korpsen in de 1 e divisie: Koninklijke Biltse Harmonie, Cadenza Twello en Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden. Voor de liefhebbers van slagwerk een mooie gelegenheid om deze toporkesten op een podium te zien en horen optreden.

Het eerste werk dat st. Cecilia speelt is Limerick Daydreams, een compositie van de Amerikaanse componist Nathan Daughtrey. Dit werk is gebaseerd op de Ierse Reel, Highway to Limerick. Daarna spelen ze Root Beer Rag van Billy Joel wat door Ronald Ent werd gearrangeerd voor slagwerk. Als laatste wordt Cop Drama gespeeld, ook van een Amerikaanse componist: Jim Casella. Cop Drama is een eerbetoon aan de typische groovy, retro sounds van klassieke Amerikaanse TV-politieseries zoals "SWAT", "The Mod Squad," en "The Streets of San Francisco."

Het optreden van slagwerkgroep St. Cecilia Milheeze staat gepland voor 19:00 uur en de prijsuitreiking is om 21:30 uur.
De bus met muzikanten en supporters vertrekt in Milheeze om 15:30 uur en als u nog mee wilt, kunt u zich via deze link nog aanmelden.

Sponsoren