Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Afgelopen zaterdag ontving Fanfare St. Cecilia uit Milheeze slagwerkdirigenten uit heel Nederland voor een workshop, georganiseerd door de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM). In De Schans in Milheeze werden de deelnemende dirigenten onder begeleiding van twee docenten (Anno Appelo en Wibrand van Norel) de kneepjes van het vak bijgebracht.

Op zondag 29 september geeft fanfare St. Cecilia Milheeze een concert op Het Rijtven in Deurne. Naast het fanfarekorps zullen ook de jeugd-slagwerkgroepen deelnemen: BOEM en JEM. Het begint om 14:00 uur en is openbaar toegankelijk.

Op zaterdag 29 juni vindt Gein op 't Plein plaats in Milheeze. Vanaf 14:00 worden er op het Kerkplein diverse workshops georganiseerd voor de midden- en bovenbouw van Kindcentrum de Kastanjelaar. De kleuter beginnen om 15:00 uur aan de workshops. De middag wordt afgesloten met de opening van de kermis middels een groots jeugd-concert om 16:30 uur. Aansluitend komt de burgemeester van gemeente Gemert-Bakel met het openingswoord.

Op zondag 26 mei vindt in Multifunctioneel Centrum De Schans om 19:00 uur het uitwisselingsconcert met Brassband Nuenen plaats. De brassband, onder leiding van Jan Koolen, bestaat uit enkel koperblazers en slagwerkers en speelt eigentijdse muziek. Het optreden wordt compleet gemaakt door het fanfarekorps, onder leiding van Twan Cox. De entree is gratis.

Al enkele jaren voert fanfare St. Cecilia uit Milheeze het project “Muziek op School” uit. Dit doen zij samen met muziekschool Kunstlokaal uit Gemert en kindcentrum De Kastanjelaar uit Milheeze. Op woensdagavond 10 april hebben de leerlingen van De Kastanjelaar samen met de jeugdmuzikanten van fanfare St. Cecilia en het regio-jeugdorkest 4FUN een geweldige muzikale uitvoering neergezet. Tijdens de uitvoering is het nieuwe project “Muziek NA School” aangekondigd waarbij fanfare St. Cecilia kosteloos muziekonderwijs voor de basisschoolleerlingen, van groep 5 tot en met 8, mogelijk maakt.

Heeft u een enveloppe ontvangen van de Rabobank Clubkas Campagne? En woont u in de Rabobank-regio Peel-Noord? Dan kunt u stemmen op Fanfare St. Cecilia en ons steunen in het opleiden van (jeugd-)muzikanten, het aanschaffen van instrumentarium en de toekomst van onze vereniging.

Gemeenschapshuis De Schans werd zondag 17 maart 2019 de gehele middag gevuld door jonge enthousiaste slagwerkers uit de gemeente Gemert-Bakel. De gezamenlijke muziekverenigingen uit de gemeente hielden hun tweejaarlijks evenement: Sla je slag dag.

Op zondag 17 maart 2019 organiseert fanfare St. Cecilia uit Milheeze het tweejaarlijks terugkerende evenement: Sla je slag dag. Hierbij maken jeugdmuzikanten uit de gemeente Gemert-Bakel samen muziek en nemen zij deel aan interessante workshops.

2018, het jaar dat voor fanfare St. Cecilia uit Milheeze in het teken heeft gestaan van het zestig jarig jubileum van de slagwerkgroep. Het eindejaarsconcert werd begonnen door de fanfare met leuke, frisse pop- en jazzmuziek met een kerstgeluidje. Daarna nam de slagwerkgroep het podium over en speelde, samen met Annelie Brinkhof en de slagwerkers van Jong Nederland Asten, een aantal nummers die zij eerder dit jaar al hebben gespeeld en een nieuw Iers kerstnummer. Op het jubileumfeest nadien is Harrie van Otterdijk in het zonnetje gezet vanwege zijn twintig jarig jubileum.

Fanfare St. Cecilia organiseert een crowdfunding-actie om een nieuwe vijf-octaafs marimba aan te schaffen voor de slagwerkgroep. Het onderstel wordt geschonken door de commissarissen. Hierdoor is het mogelijk om voor slechts € 75,- een marimba toets te schenken. In totaal liggen er 65 toetsen op de marimba.

Sponsoren