Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Na jaren van voorbereiding, twee keer per week repeteren, diverse concerten en een generale repetitie in De Eendracht, was het dan zover. Slagwerkgroep St. Cecilia Milheeze ging zaterdag 9 juli met een volle bus supporters en een trailer vol instrumentarium naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade.

Van 4 tot 25 oktober kan er weer gestemd worden op St. Cecilia Milheeze tijdens de Rabo Clubsupport. Ook dit jaar doet St. Cecilia Milheeze weer mee aan Rabo Clubsupport en met de opbrengst wordt het Muziek op School project gesteund, waarmee elk kind in Milheeze de kans krijgt om muziek te maken.

Na een periode van allerlei beperkingen is St. Cecilia Milheeze het programma weer aan volplannen. Na een rustige periode van repeteren en geen enkele optredens en evenementen, wordt er weer volop vooruit geblikt naar de toekomst. Tot eind 2021 zijn er weer een aantal concerten gepland en ook in 2022 hebben we al het één en ander op het programma staan.

Het bestuur van St. Cecilia Milheeze houdt al een tijdje de berichtgevingen rondom de ontwikkeling van het Coronavirus in de gaten. Zij volgt de adviezen van het RIVM en wint informatie in bij de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en daarmee ook bij de BVOI (Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs). Op basis van die informatie heeft elke muziekvereniging het advies gekregen om alle activiteiten, waaronder ook repetities, concerten en muzieklessen, stop te zetten.

Slagwerkgroep en Fanfare St. Cecilia Milheeze sloten op zondag 29 december jl. hun muzikaal jaar af met eindejaarsconcert in gemeenschapshuis De Schans, maar toonde tegelijkertijd hun nieuwe uniform aan de het publiek dat in grote getalen aanwezig was.

Op zondag 29 december klinken de laatste muzikale klanken van fanfare St. Cecilia in Milheeze van 2019. De slagwerkgroep en de fanfare sluiten het jaar af tijdens het Eindejaarsconcert, om 18:30 in De Schans in Milheeze. Zij grijpen tevens het moment om daar de nieuwe uniformen te onthullen. Wij nodigen u van harte uit om het jaar feestelijk af te sluiten!

Afgelopen zaterdagavond was het windstil in Milheeze en hoorde je in het hele dorp de klanken van de fanfareleden die geschminkt en uitgedost als griezels, muziek maakten als onderdeel van de muzikale spooktocht. Deze was georganiseerd door Fanfare St. Cecilia in samenwerking met Jongerensoos Sowieso.

Drie keer zestig, vier keer veertig en een keer vijfentwintig: de jubilea van de leden die tijdens de jaarlijkse Cecilia Avond zijn gehuldigd. Tijdens een leuke bingoavond zijn zij in het zonnetje gezet en krijgen ze een bondsinsigne opgespeld en een bosje bloemen uitgereikt als blijk voor waardering voor hun jaren van lidmaatschap.

Afgelopen zaterdag ontving Fanfare St. Cecilia uit Milheeze slagwerkdirigenten uit heel Nederland voor een workshop, georganiseerd door de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM). In De Schans in Milheeze werden de deelnemende dirigenten onder begeleiding van twee docenten (Anno Appelo en Wibrand van Norel) de kneepjes van het vak bijgebracht.

Op zondag 29 september geeft fanfare St. Cecilia Milheeze een concert op Het Rijtven in Deurne. Naast het fanfarekorps zullen ook de jeugd-slagwerkgroepen deelnemen: BOEM en JEM. Het begint om 14:00 uur en is openbaar toegankelijk.

Sponsoren