Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Het bestuur van St. Cecilia Milheeze houdt al een tijdje de berichtgevingen rondom de ontwikkeling van het Coronavirus in de gaten. Zij volgt de adviezen van het RIVM en wint informatie in bij de KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie) en daarmee ook bij de BVOI (Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs). Op basis van die informatie heeft elke muziekvereniging het advies gekregen om alle activiteiten, waaronder ook repetities, concerten en muzieklessen, stop te zetten.

Slagwerkgroep en Fanfare St. Cecilia Milheeze sloten op zondag 29 december jl. hun muzikaal jaar af met eindejaarsconcert in gemeenschapshuis De Schans, maar toonde tegelijkertijd hun nieuwe uniform aan de het publiek dat in grote getalen aanwezig was.

Op zondag 29 december klinken de laatste muzikale klanken van fanfare St. Cecilia in Milheeze van 2019. De slagwerkgroep en de fanfare sluiten het jaar af tijdens het Eindejaarsconcert, om 18:30 in De Schans in Milheeze. Zij grijpen tevens het moment om daar de nieuwe uniformen te onthullen. Wij nodigen u van harte uit om het jaar feestelijk af te sluiten!

Afgelopen zaterdagavond was het windstil in Milheeze en hoorde je in het hele dorp de klanken van de fanfareleden die geschminkt en uitgedost als griezels, muziek maakten als onderdeel van de muzikale spooktocht. Deze was georganiseerd door Fanfare St. Cecilia in samenwerking met Jongerensoos Sowieso.

Drie keer zestig, vier keer veertig en een keer vijfentwintig: de jubilea van de leden die tijdens de jaarlijkse Cecilia Avond zijn gehuldigd. Tijdens een leuke bingoavond zijn zij in het zonnetje gezet en krijgen ze een bondsinsigne opgespeld en een bosje bloemen uitgereikt als blijk voor waardering voor hun jaren van lidmaatschap.

Afgelopen zaterdag ontving Fanfare St. Cecilia uit Milheeze slagwerkdirigenten uit heel Nederland voor een workshop, georganiseerd door de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM). In De Schans in Milheeze werden de deelnemende dirigenten onder begeleiding van twee docenten (Anno Appelo en Wibrand van Norel) de kneepjes van het vak bijgebracht.

Op zondag 29 september geeft fanfare St. Cecilia Milheeze een concert op Het Rijtven in Deurne. Naast het fanfarekorps zullen ook de jeugd-slagwerkgroepen deelnemen: BOEM en JEM. Het begint om 14:00 uur en is openbaar toegankelijk.

Op zaterdag 29 juni vindt Gein op 't Plein plaats in Milheeze. Vanaf 14:00 worden er op het Kerkplein diverse workshops georganiseerd voor de midden- en bovenbouw van Kindcentrum de Kastanjelaar. De kleuter beginnen om 15:00 uur aan de workshops. De middag wordt afgesloten met de opening van de kermis middels een groots jeugd-concert om 16:30 uur. Aansluitend komt de burgemeester van gemeente Gemert-Bakel met het openingswoord.

Op zondag 26 mei vindt in Multifunctioneel Centrum De Schans om 19:00 uur het uitwisselingsconcert met Brassband Nuenen plaats. De brassband, onder leiding van Jan Koolen, bestaat uit enkel koperblazers en slagwerkers en speelt eigentijdse muziek. Het optreden wordt compleet gemaakt door het fanfarekorps, onder leiding van Twan Cox. De entree is gratis.

Al enkele jaren voert fanfare St. Cecilia uit Milheeze het project “Muziek op School” uit. Dit doen zij samen met muziekschool Kunstlokaal uit Gemert en kindcentrum De Kastanjelaar uit Milheeze. Op woensdagavond 10 april hebben de leerlingen van De Kastanjelaar samen met de jeugdmuzikanten van fanfare St. Cecilia en het regio-jeugdorkest 4FUN een geweldige muzikale uitvoering neergezet. Tijdens de uitvoering is het nieuwe project “Muziek NA School” aangekondigd waarbij fanfare St. Cecilia kosteloos muziekonderwijs voor de basisschoolleerlingen, van groep 5 tot en met 8, mogelijk maakt.

Sponsoren