Kom meedoen!

Wordt vriend van Fanfare St.Cecilia

Afgelopen zaterdagavond was het windstil in Milheeze en hoorde je in het hele dorp de klanken van de fanfareleden die geschminkt en uitgedost als griezels, muziek maakten als onderdeel van de muzikale spooktocht. Deze was georganiseerd door Fanfare St. Cecilia in samenwerking met Jongerensoos Sowieso.

Drie keer zestig, vier keer veertig en een keer vijfentwintig: de jubilea van de leden die tijdens de jaarlijkse Cecilia Avond zijn gehuldigd. Tijdens een leuke bingoavond zijn zij in het zonnetje gezet en krijgen ze een bondsinsigne opgespeld en een bosje bloemen uitgereikt als blijk voor waardering voor hun jaren van lidmaatschap.

Afgelopen zaterdag ontving Fanfare St. Cecilia uit Milheeze slagwerkdirigenten uit heel Nederland voor een workshop, georganiseerd door de Brabantse Bond van Muziekverenigingen (BBM). In De Schans in Milheeze werden de deelnemende dirigenten onder begeleiding van twee docenten (Anno Appelo en Wibrand van Norel) de kneepjes van het vak bijgebracht.

Op zondag 29 september geeft fanfare St. Cecilia Milheeze een concert op Het Rijtven in Deurne. Naast het fanfarekorps zullen ook de jeugd-slagwerkgroepen deelnemen: BOEM en JEM. Het begint om 14:00 uur en is openbaar toegankelijk.

Op zaterdag 29 juni vindt Gein op 't Plein plaats in Milheeze. Vanaf 14:00 worden er op het Kerkplein diverse workshops georganiseerd voor de midden- en bovenbouw van Kindcentrum de Kastanjelaar. De kleuter beginnen om 15:00 uur aan de workshops. De middag wordt afgesloten met de opening van de kermis middels een groots jeugd-concert om 16:30 uur. Aansluitend komt de burgemeester van gemeente Gemert-Bakel met het openingswoord.

Op zondag 26 mei vindt in Multifunctioneel Centrum De Schans om 19:00 uur het uitwisselingsconcert met Brassband Nuenen plaats. De brassband, onder leiding van Jan Koolen, bestaat uit enkel koperblazers en slagwerkers en speelt eigentijdse muziek. Het optreden wordt compleet gemaakt door het fanfarekorps, onder leiding van Twan Cox. De entree is gratis.

Al enkele jaren voert fanfare St. Cecilia uit Milheeze het project “Muziek op School” uit. Dit doen zij samen met muziekschool Kunstlokaal uit Gemert en kindcentrum De Kastanjelaar uit Milheeze. Op woensdagavond 10 april hebben de leerlingen van De Kastanjelaar samen met de jeugdmuzikanten van fanfare St. Cecilia en het regio-jeugdorkest 4FUN een geweldige muzikale uitvoering neergezet. Tijdens de uitvoering is het nieuwe project “Muziek NA School” aangekondigd waarbij fanfare St. Cecilia kosteloos muziekonderwijs voor de basisschoolleerlingen, van groep 5 tot en met 8, mogelijk maakt.

Heeft u een enveloppe ontvangen van de Rabobank Clubkas Campagne? En woont u in de Rabobank-regio Peel-Noord? Dan kunt u stemmen op Fanfare St. Cecilia en ons steunen in het opleiden van (jeugd-)muzikanten, het aanschaffen van instrumentarium en de toekomst van onze vereniging.

Gemeenschapshuis De Schans werd zondag 17 maart 2019 de gehele middag gevuld door jonge enthousiaste slagwerkers uit de gemeente Gemert-Bakel. De gezamenlijke muziekverenigingen uit de gemeente hielden hun tweejaarlijks evenement: Sla je slag dag.

Op zondag 17 maart 2019 organiseert fanfare St. Cecilia uit Milheeze het tweejaarlijks terugkerende evenement: Sla je slag dag. Hierbij maken jeugdmuzikanten uit de gemeente Gemert-Bakel samen muziek en nemen zij deel aan interessante workshops.

Sponsoren